Comunicat de presa MDRT

Dezvoltarea statiunii Baile Herculane prin parteneriatul dintre MDRT, autoritatile publice locale si operatorii de turism locali

Vineri, 25 Februarie 2011

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a semnat astăzi, împreună cu reprezentanţii Consiliului Local al oraşului Băile Herculane şi ai Asociaţiei de Turism din Băile Herculane, un protocol de colaborare în vederea dezvoltării integrate a staţiunii de interes naţional Băile Herculane. Cele trei părţi vor conveni asupra programului de acţiuni prioritare care vor fi întreprinse pentru dezvoltarea staţiunii, în concordanţă cu nevoile şi specificul locului.

Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului va elabora proiecte de dezvoltare a Staţiunii Băile Herculane, în conformitate cu programele specifice de investiţii.

Consiliul Local al oraşului Băile Herculane va asigura cofinanţarea pentru proiectele incluse în programul de acţiuni prioritare şi va elabora, alături de Asociaţia de Turism Băile Herculane, lista priorităţilor de dezvoltare şi promovare a turismului în Băile Herculane.

Asociaţia de Turism din Băile Herculane va centraliza şi prezenta iniţiativele de dezvoltare şi informaţiile existente la nivelul întreprinzătorilor privaţi din staţiunea Băile Herculane şi va participa la implementarea Programului de acţiuni prioritare.

sursa Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului