Comunicat de presa – OPTBR

COMUNICAT DE PRESA

BURSA si FORUM de TURISM BALNEAR

21 – 24 septembrie 2011, Baile Herculane, hotel Diana 3*

Piata evenimentelor din Romania inregistreaza anual o cerere importanta pentru un eveniment specializat : Bursa si Forumul de turism balnear.

Anual aprecierile participantilor, din tara si din strainatate ne-au incurajat sa organizam cat mai bine acest eveniment, pentru a raspunde asteptarilor si nevoilor membrilor nostri, celorlalti interesati de fenomenul “turism balnear si de sanatate”’

Multi detinatori de infrastructura adecvata activitatii de turism balnear, agentii de turism, specialisti in turism, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, institute specializate, scoli de turism, etc. au participat la editiile anterioare si speram ca o vor face si in acest an.

Scopul principal al manifestarii este promovarea potentialului balnear, cunoscut atat pentru efectul terapeutic al factorilor naturali de cura pentru tratament si refacere, cat si pentru valentele sale turistice, prin monumentele de cultura si arta sau prin locatiile pitoresti.

Manifestarea se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, si este inscrisa in calendarul oficial de evenimente al Organizatiei Mondiale a Turismului precum si in cel al Asociatiei Europene a Statiunilor Balneare, ESPA.

O colaborare stransa pentru acest eveniment se deruleaza si cu asociatiile din turism si cu alte structuri interesate.

Bursa se desfasoara sub forma a doua module, o expozitie in care vor fi prezente firme de turism balnear, agentii de turism interesate, etc. precum si un Forum de discutii.

La Forum  au fost invitati specialisti din domeniu din tara si din alte tari, care vor prezenta aspecte de interes comun din domeniu, noi tendinte pe piata; vor fi facilitate  noi parteneriate si consolidate relatiile de colaborare intre diferiti actori din turismul balnear.

ESPA recunoaste valoarea acestui eveniment inscriind-o pe lista evenimentelor regionale la nivel european, pe care le promoveaza, pe langa cele de la Ourense-Spania si Antalya-Turcia.

Printre cei invitati sa participe la Forum se numara specialisti si personalitati in domeniu din Germania, Serbia, Austria, Ungaria. Sant asteptati de asemenea, reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Turismului precum si ai ESPA.

Prezenta numeroasa la editiile anterioare denota interesul participantilor pentru acest sector al turismului si speram ca si aceasta editie se va inscrie ca un eveniment deosebit si va fi apreciat de participanti, invitati si specialisti.

Ca de obicei, evenimentul va fi urmat de o vizita a obiectivelor turistice din zona, intre care mentionam o mini-croaziera pe Dunare, pana la Cazane.

Va asteptam la Baile Herculane, cea mai veche statiune balneara din tara!

31  August 2011

Descarca programul !