Bursa şi Forumul de turism balnear de la Baile-Herculane

La Complexul Hotelier Diana din staţiunea Băile Herculane continuă şi mâine, Bursa de turism balnear şi lucrările Forumului de turism balnear din România. Începute încă de ieri, discuţiile şi prezentările de oferte au dus la un prin rezultat ce bucură ori şi ce turist: cel puţin anul viitor, preţurile pentru turişti rămân neschimbate. În plus, au apărut ofertele de crăciun şi revelion care sunt foarte acceptabile.

Staţiunea Băile Herculane găzduieşte până sâmbătă Bursa şi Forumul de Turism Balnear. Acesta este cel mai important eveniment de profil din România şi are ca scop principal promovarea turismului balnear românesc cu ajutorul mijloacelor de tratament şi refacere, dar şi ca destinaţie de vacanţă de turism şi relaxare.

Staţiunea Băile Herculane găzduieşte până sâmbătă, 24 septembrie BURSA şi FORUMUL DE TURISM BALNEAR, manifestări organizate de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România şi ajunse în acest an la cea de-a VII-a ediţie.
Până în prezent au fost prezentate aspecte privind prezentul şi perspectivele turismului balnear; strategiile de dezvoltare a turismului balnear şi de sănătate, precum şi prezentarea staţiunii Băile Herculane. Bursa de Turism Balnear cuprinde peste 30 de standuri expoziţionale.
În cadrul lucrărilor forumului vor fi discutate calitatea în turismul balnear din ţările europene; implicarea Ministerului Sănătăţii în dezvoltarea turismului balnear; planul de marketing pentru dezvoltarea turismului balnear. De asemenea, directorii birourilor române de informaţii turistice din Munchen şi Viena vor prezenta cerinţele pieţei germane pentru ofertele de sănătate, respectiv standardele pieţei austriece pentru programele de sănătate.
În partea a doua a forumului de turism balnear vor fi abordate aspecte cu privire la rolul patronatelor din turism în relaţia cu instituţiile statului – centrale şi locale; implicarea autorităţilor locale în dezvoltarea activităţii unei staţiuni balneare; evoluţiile relaţiilor dintre ANAT şi OPTBR la un an de la semnarea Protocolului de colaborare şi valorificarea potenţialului balnear.
O atenţie deosebită i-a fost acordată primarului Băilor Herculane, Nicuşor Vasilescu. Dânsul a prezentat proiectul şi macheta tridimensională in sistem video a ceea ce în scurt timp va deveni atracţia numărul unu din România în materie de aquaparcuri şi centre spa: Aquaparcul de pe Platoul Coronini. Deja Ministerul Turismului a aprobat finanţarea şi s-a ajuns la faza de licitare a lucrării fiindcă întreaga construcţie costă peste 3 milioane de euro.
Participă la aceste manifestări reprezentanţi ai Guvernului României, Organizaţiei Mondiale pentru Turism, Asociaţiei Europene a Staţiunilor Balneare, specialişti în domeniu din Germania, Austria, Ungaria, Serbia şi România. Manifestarea din staţiunea de pe Valea Cernei se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi este inclusă în calendarul oficial de evenimente al Organizaţiei Mondiale a Turismului, precum şi în cel al Asociaţiei Europene a Staţiunilor Balneare – ESPA.
Nicu Rădulescu – preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, spune că ,,este un eveniment naţional unde dezbatem probleme, unde avem invitaţi, unde discutăm soarta turismului balnear românesc. După acest eveniment, lucrurile din Herculane se vor îndrepta într-un sens pozitiv”.
Nicuşor Vasilescu – primarul oraşului Băile Herculane- spune că ,,este momentul în care cu adevărat se poate spune că Herculane revine la viaţă, renaşte cu adevărat, staţiunea şi turismul din Herculane se relansează”
Invitatul de onoare a fost Sigrun Lang – preşedintele Asociaţiei Europene a Staţiunilor Balneare şi fost primar în două mandate a staţiunii Baden- Baden.

sursa InfoCS.ro – By redactia@infocs.ro