Elena Udrea, la prima sa vizită în calitate de ministru în staţiunea Băile Herculane

sursa video InfoCS.ro

sursa video RTS

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, s-a aflat vineri după amiază în staţiunea Băile Herculane, unde s-a întâlnit cu zeci de agenţi economici din domeniul turismului.

Cu acest prilej, au fost expuse problemele cu care se confruntă investitorii din acest domeniu. Printre altele, agenţii economici au solicitat sprijinul MDRT începând cu suportul financiar din partea statului până la schimbarea cadrului legislativ, de la scutirea de accize pentru combustibil până la relaxarea condiţiilor de clasificare a pensiunilor şi hotelurilor.

Ministrul Turismului a precizat că pentru ca staţiunea Băile Herculane să redevină ceea ce a fost odată este nevoie de o strategie şi un plan urbanistic bine puse la punct.

„Vor veni bani pentru staţiunea Băile Herculane. Am căutat cadrul legislativ pentru a putea acţiona în acest sens. Prin urmare vom asigura bani atât pentru anul viitor, cât şi pentru 2012. Derulăm o serie de proiecte ale Primăriei Băile Herculane, inclusiv cele de igienizare a faţadelor, clădirilor de patrimoniu sau cele pentru intrarea staţiunii în circuitul turistic de sănătate de calitate”, a precizat Elena Udrea.

Agenţii economici din Băile Herculane s-au arătat încrezători după discuţiile purtate cu Elena Udrea, aceasta fiind chiar comparată cu împărăteasa Sissi a Austriei.

„După vizita împărătesei Sissi în staţiunea Băile Herculane în 1888 s-au realizat 45 kilometri de alei pietonale. Sper să fie la fel de importantă şi de prolifică şi vizita doamnei ministru pentru ridicarea calităţii vieţii în staţiune”, a declarat Petru Silaşi, unul dintre agenţii economici.

sursa AGERPRES

Alte articole despra vizita doamnei ministru

DSC05499

Ministrul Elena Udrea s-a aflat vineri 10 dec. pentru întâia oară în staţiunea Băile Herculane de când deţine această funcţie în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a se întâlni cu unii dintre cei care recent, s-au constituit in Asociaţia proprietarilor de pensiuni şi operatori în turism din staţiune.

DSC05503

Câteva zeci de persoane au fost prezente la sala de conferinţe a Hotelului Ferdinand, unde s-a pus în discuţie “Pactul pentru Herculane”. Acesta presupune relansarea staţiunii ca urmare a constituirii unui parteneriat public privat între Ministerul Dezvoltării, autoritatea publică locală, respectiv Primaria Băile Herculane, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Asociaţia proprietarilor de pensiuni. “Pactul pentru Herculane” face parte dintr-un proiect pilot al Ministerului ce vizează relansarea a trei staţiuni importante din turismul balnear romanesc: Băile Herculane, Băile Felix şi staţiunea Borsec.

Ministrul Elena Udrea, s-a arătat neplăcut impresionată de felul in care se prezintă zona de la intrare in staţiune, deloc agreabilă, care spunea domnia sa, se confundă cu intrarea în orice altă localitate din Romania”. De aceea s-ar preta la integrarea intr-un plan de sistematizare, eventual de anvelopare a clădirilor”.DSC05506

DSC05504

Inaltul oficial a menţionat că este un om de acţiune şi doreşte astfel să pună umărul şi să ajute la refacerea staţiunii de pe Valea Cernei, prin mijloacele şi pârghiile ministeriale de care dispune: buget, cadrul legal, sprijin pentru obţinerea de fonduri europene.

sursa Radio-Resita

2 thoughts on “Elena Udrea, la prima sa vizită în calitate de ministru în staţiunea Băile Herculane”

  1. Sint convins ca promisiunile distinsei musafir Dna Elena Udrea se vor transforma in fapte ,, VOM ASIGURA BANI ATIT PENTRU ANUL VIITOR CIT SI PENTRU 2012 , PRIN DERULAREA A O SERIE DE PROIECTE ALE PRIMARIEI BAILE HERCULANE „.Concret munca tinarului primar a inceput sa -si arate roadel: refinantare gradinita , refinantare ANL ,finantare Camin Pecinisca , finantare Vila Elisabeta , finantare reabilitare strada Romana , finantare pina in prezent . La anul strazi , trotuare , ziduri de sustinere , alt ANL ,alt bloc SOCIAL , modernizare uzina apa , modernizare decantor , extensie retele canal ….BRAVO Dle PRIMAR

  2. DEZASTRU…asta au facut psd-isti din herculane!!!…au cumparat mult, cat de mult, pe nimic, prin hotii, invatati sa fure de la buget, fara nici un fel de scrupul in a distruge arta, istoria…n-au mai putut sa le intretina si s-a ales praful de tot!!!!…perla romaniei, un dezastru!!!! PACAT!

Comments are closed.