Promisiuni pentru Hercule

Promisiuni pentru Hercule

Elena Udrea s-a aflat vineri la Băile Herculane, unde s-a întâlnit cu zeci de agenţi economici din domeniul turismului.

Aflaţi faţă în faţă cu ministrul Dezvoltării şi Turismului, oamenii de afaceri care au investit în turismul din staţiunea de pe Cerna şi-au expuse problemele cu care se confruntă. Printre altele, aceştia au spus că s-au văzut nevoiţi să solicite sprijinul MDRT, începând cu suportul financiar din partea statului până la schimbarea cadrului legislativ, de la scutirea de accize pentru combustibil până la relaxarea condiţiilor de clasificare a pensiunilor şi hotelurilor.

Elena Udrea i-a ascultat pe toţi şi mai apoi a spus: „Vor veni bani pentru staţiunea Băile Herculane. Am căutat cadrul legislativ pentru a putea acţiona în acest sens. Prin urmare, vom asigura bani atât pentru anul viitor, cât şi pentru 2012. Derulăm o serie de proiecte ale primăriei Băile Herculane, inclusiv cele de igienizare a faţadelor, clădirilor de patrimoniu sau cele pentru intrarea staţiunii în circuitul turistic de sănătate de calitate.“

Se pare că ministrul cu cele mai înalte tocuri din Guvern i-a vrăjit pe afacerişti, aceasta fiind chiar comparată cu împărăteasa Sissi a Austriei.

„După vizita împărătesei Sissi în staţiunea Băile Herculane în 1888, s-au realizat 45 kilometri de alei pietonale. Sper să fie la fel de importantă şi de prolifică şi vizita doamnei ministru pentru ridicarea calităţii vieţii în staţiune“, spunea unul dintre agenţii economici prezenţi la întrunire.

Cu ocazia acestei vizite, Elena Udrea a propus agenţilor economici din turismul local încheierea unui parteneriat între ministerul pe care îl conduce, primărie şi recent înfiinţata Asociaţie a Pensiunilor şi Hotelurilor.

„Trebuie să ne asumăm o strategie cu paşi siguri şi cu termene concrete. Astfel încât la mijlocul lunii ianuarie acest parteneriat să fie parafat. Spun asta pentru că este nevoie de încurajarea proprietarilor, a investitorilor, pentru a lucra împreună la dezvoltarea staţiunii“, a spus ministrul Dezvoltarii Regionale Turismului.

Se pare că se intenţionează stabilirea concretă de priorităţi, precum şi acţiunile viitoare pentru ca staţiunea să devină modernă şi atractivă pentru turiştii străini, deoarece, după cum spunea Udrea, „ în prezent mă uit cu invidie la turiştii care merg la vecinii noştri. Trebuie să-i aducem aici“. Ministrul a mai dat şi exemplul investiţiilor în turismul balenar din Ungaria, care au început în urmă cu zece ani, în timp ce în România de 20 de ani se distruge totul.

„Din acest motiv, lucrurile trebuie grăbite pentru că s-a pierdut prea multă vreme“, a mai afirmat Elena Udrea. De asemenea, aceasta a propus pentru luna februarie organizarea unui concurs de proiecte pentru reabilitarea întregii zone, practic crearea unui tot unitar începând de la intrarea în staţiune până în centrul istoric al Băilor Herculane.

Anca Preda – Caon.Ro

One thought on “Promisiuni pentru Hercule”

  1. ,, VOM ASIGURA BANI ATIT PENTRU ANUL VIITOR CIT SI PENTRU 2012 , PRIN DERULAREA A O SERIE DE PROIECTE ALE PRIMARIEI BAILE HERCULANE sint citeva cuvinte pronuntate de distinsul musafir al orasului , a tinarului primar Nicusor Vasilescu .
    Felicitari primare , sint convins ca toate proiectele dumneavoastra sa vor finaliza practic . SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE SI PUTERE DE MUNCA .

Comments are closed.